top of page

דרכי טיפול

בפוסט ההיכרות של קבוצת הפייסבוק שפתחתי בנושא סרבנות אכילה התנהגותית אצל תינוקות חלקתי את סיפור האברסיה של הבת שלי ומה הוביל אותי לפתיחת הקבוצה. חשוב לי לציין שזה הסיפור האישי שלי, החוויה האישית שעברה עליי (ועל בן זוגי).
אני חושבת שכל הורה עובר תהליך של בירורים רפואים (שהוא חובה, כי תמיד צריך לשלול בעיה רפואית), ואז תהליך של למידה על הנושא, הפנמה והשלמה. הטיפול באברסיה, למרות שהוא כביכול מכוון לתינוק, בעצם הוא טיפול בנו, ההורים. אנחנו גרמנו לאברסיה ואנחנו אלה שצריכים לעזור לתינוק להתגבר עליה, ולהשלים עם הידיעה הזאת, זה הכי קשה. במיוחד כי עשינו זאת מתוך מקום של אהבה ורצון לספק להם משהו בסיסי כמו מזון, ועכשיו אנחנו מרגישים שכשלנו.
חשוב לי לציין שאני חושבת שכל הורה צריך למצוא את הטיפול שמתאים לו, ואת גורמי הטיפול והתמיכה שמתאימים לו. אם אין התאמה, הטיפול לא יצליח. אפשר לבחור גורם טיפול אחד ואפשר לשלב מספר גורמי טיפול. כשמשלבים גורמי טיפול צריך לקחת בחשבון שאולי יהיו גישות שונות, ואז יהיה צריך לדעת "לסנן את הרעשים" ולבחור מה מתאים עבור ההורה ועבור התינוק. לא כל גורם טיפולי שמתאים להורה אחד יתאים להורה אחר. במקום שאנחנו היינו בו, ברגע הזה שלפני הזונדה, הגישה שלי היתה לנסות הכל ולראות מה עובד. מעבר לקריאת הספר ולייעוצים שרכשתי, חקרתי באינטרנט, קראתי המון פוסטים של הורים בנושא באנגלית, דיברתי עם הורים אחרים שעברו את אותה דרך והצליחו (וגם כאלה שלא), ניתחתי גרפים ההאכלה שלה, הצלבתי נתונים כדי להבין מה עוזר ומה לא, כתבתי בפירוט איך מה ההתנהגויות שהיא מציגה בכל האכלה כדי שאוכל לראות בבירור מתי וכאשר יש שיפור. הקדשתי לזה כל דקה פנוייה מהיום והלילה שלי (שבה לא בכיתי) וזה השתלם. וזה מה שהוביל אותי לפתוח את הקבוצה הזאת, ולהחלטה ללמוד את הנושא לעומק עוד יותר ולהציע ייעוץ בעברית למי שמעוניין, כי לא רציתי שאף הורה יצטרך להיות במקום הנורא ההוא שאנחנו היינו בו.
קחו בחשבון שהחומר הזמין בקבוצה הוא מוגבל. על מנת לקבל את הרקע המלא לגבי סרבנות אכילה התנהגותית אני ממליצה למי שיכולה לקרוא את הספר של רואנה בנט, ו/או לעשות ייעוץ פרטני איפה שתבחרו לנכון. העיקר, לא להזניח ולחכות שהבעיה תיפתר לבד כי ברוב המקרים, היא רק תחמיר ללא טיפול מתאים.
הייעוץ שאני מציעה מתמקד בסרבנות אכילה התנהגותית בלבד, כל ייעוץ שנוגע לבעייה רפואיות / פיזיולוגיות (כגון ריפלוקס, אלרגיה לחלבון החלב, לשון קשורה, בעיות של ויסות חושי וכו') צריך להיעשות עם גורם רפואי מוסמך לפני כן. אם לא עשיתם בירור רפואי ואתם בכל זאת מעוניינים להתחיל טיפול התנהגותי, צריך לקחת בחשבון שאם יש בעייה רפואית פיזיולוגית לא מטופלת, הטיפול ההתנהגותי לא יצליח. אם יש עוד שאלות, אני פה למענה 


אני מאמינה שכאשר התפתחה סרבנות האכילה התנהגותית, חשוב לפתור אותה, כמה שיותר מהר, בעזרת גורם טיפולי שיתאים לכם כמשפחה. ככל שהתינוקות גדלים, ומפתחים יותר מודעות לסביבתם, כך גם הסרבנות נוטה להחמיר והטיפול הופך לארוך יותר ומאתגר יותר עבור כולם. כפי שכתוב במספר מקומות בקבוצה, חשוב תמיד לבדוק על מנת לאבחן או לשלול קיומה של בעיה פיזיולוגית המשפיעה על האכילה אצל גורם רפואי מוסמך. אם בעיה אובחנה, חשוב לטפל בה על מנת שתהליך הטיפול בסרבנות האכילה התנהגותית (שיכול להופיע עם או בלי בעיה פיזיולוגית) יצליח.

בגלל שאין מספיק מודעות לנושא של סרבנות אכילה התנהגותית, אין כרגע אפשרויות רבות לטיפול (זה אחד הדברים שאני מקווה לשנות). אלו שקיימות כרגע הן:

  • קריאה של המדריכים הקיימים בקבוצת הפייסבוק בעברית ויישום עצמאי של הכתוב במדריכים

    • חשוב לקחת בחשבון שהמידע בקבוצה מוגבל ויש עוד המון חומר, הסברים וניואנסים מעבר למדריכים הקיימים בקבוצה. כשקוראים מילה כתובה יש תמיד מקום לפרשנות אישית של הדברים ואז ייתכן מצב שבו היישום לא יהיה מדוייק ולא יוביל לשיפור מלא. יישום עצמאי אינו כולל תמיכה וליווי, שהם חלק מאוד משמעותי שתורם להצלחת התהליך

  • רכישה וקריאה של הספר של רואנה בנט (כתוב באנגלית, אין תרגום לעברית כרגע) ויישום עצמאי של ההדרכה בספר או בנוסף לייעוץ פרטני

    • רואנה בנט (מתגוררת באוסטרליה) היא אחות בהכשרתה בעלת נסיון בתחומי סיעוד שונים, שעבדה במהלך השנים בתחום רפואת ובריאות ילדים, בריאות הנפש ואף עבדה כמיילדת ויועצת הנקה. יש לה ניסיון של למעלה מעשרים שנות נסיון בייעוץ להורים כיצד לפתור בעיות בהאכלה ושינה של תינוקות. היא היחידה שכתבה ספר שלם ומדריך מדוייק המתמקד בסרבנות אכילה התנהגותית אצל תינוקות (אם מצאתן מדריכים אחרים, אשמח לשמוע, אני לא הצלחתי למצוא).

    • כפי שכתבתי בסעיף הקודם, חשוב לקחת בחשבון שכאשר שקוראים מילה כתובה יש תמיד מקום לפרשנות אישית של הדברים ואז ייתכן מצב שבו היישום לא יהיה מדוייק ולא יוביל לשיפור מלא.

  • רכישת ייעוץ פרטני בעברית הכולל תהליך של אבחון, ייעוץ וליווי

    • מוגבל לכמות המשפחות שפנויה ללוות בחודש נתון

  • רכישת ייעוץ פרטני עם אחת משתי היועצות שעובדות עם רואנה בנט.

    • רואנה בנט מתמקדת כרגע בכתיבת ספר נוסף ומייעצת רק עבור מקרים שבהם יש צורך לפתירת סרבנות אכילה התנהגותית בעקבות הזנה חלופית/אנטרלית (זונדה)

  • קבלת הפניה וקביעת תור במרפאה להפרעות אכילה הקרובה לאיזור מגורכם

    • זמינות התורים בחלק מהמרפאות נמוכה וההמתנה לתור יכולה לקחת בין 4 ל-6 חודשים.

    • על פי מה שכתבו אמהות בקבוצה, נראה שמשך הטיפול מתמשך לעיתים, ויכול להתפרש על פני מספר חודשים

Contact
דרכי טיפול: About

©2023 by הפרעות אכילה אצל תינוקות ופעוטות. Proudly created with Wix.com

bottom of page